PDF verzió
Nyomtatóbarát verzió

Tisztelt Ügyfeleink!

Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból és az Európai Gazdasági Térségből való távozása kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

Az Egyesült Királyságban letelepedett partnerekkel lefolytatni kívánt ügyletekre vonatkozóan a továbbiakban is kérelmezhetőek globális forgalmi engedélyek is. 

A hatóságunk honlapján közzétett általános forgalmi engedélyek alapján  - mivel az Egyesült Királyság elhagyta az EGT-t - nem hajthatók végre az Egyesült Királyságba irányuló szállítások, és a fogadásuk sem megengedett.

Az Egyesült Királyságba történő kivitelre irányuló engedélyek kérelmezéséhez, illetve a szerződéskötéshez tárgyalási engedélyre nincs szükség.

Polgári célú tűzfegyverek, tűzfegyverdarabok és alapvető alkatrészek, valamint lőszerek és alkatrészeik kivitele az Egyesült Királyságba a 258/2012/EU rendelet szerinti kiviteli engedély birtokában lehetséges. A tárgyalási engedélyre ebben az esetben sincs szükség.

A haditechnikai eszközök tranzitja 

Tranzitengedélyre az alábbi termékkörökre vonatkozóan van szükség, ha az ügylet feladási vagy rendeltetési helye az Egyesült Királyság:

ML1. fejezet a)–c) pontjában,

ML2 fejezet a) és b) pontjában,

ML3. fejezet

ML4. fejezetében,

ML7. fejezet a)–f), h), valamint i) pontjában, továbbá

ML8. fejezetében felsorolt haditechnikai eszközök.

 
dr. Borza László osztályvezető Tel:  +361 458 5588
E-mail: borza.laszlo--.at.--bfkh.gov.hu

Az utolsó módosítás dátuma: 2021-02-04