PDF verzió
Nyomtatóbarát verzió

Tárgyalási engedélyek

dr. Borza László 
osztályvezető
Tel:  (1) 458-5599, E:mail: armstrade--.at.--bfkh.gov.hu

A haditechnikai tevékenység engedélyezésének és a vállalkozások tanúsításának részletes szabályairól szóló  156/2017. (VI. 16) Korm. rendelet  (a továbbiakban Korm. rendelet) szerint

  • Haditechnikai eszköz kivitelére, újra kivitelére, valamint harmadik ország – kivéve az EGT-államok, az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, az Egyesült Királyság, Japán, Kanada, Svájc és Új-Zéland – részére történő szolgáltatás nyújtására szerződés kizárólag tárgyalási engedély birtokában köthető, az abban meghatározott partnerrel, az engedélyezett haditechnikai eszközre vagy szolgáltatásra.;

  • tárgyalási engedély hatályos tevékenységi engedély birtokában, azzal összhangban   kérelmezhető.

A tárgyalási engedély 12 hónapig jogosítja fel a kérelmezőt a szerződés aláírására. A tárgyalási engedély egy alkalommal, további 12 hónapra meghosszabbítható.

Nem szükséges tárgyalási engedély garanciális javításra, kiállításra, bemutatóra, tesztelésre, bevizsgálásra vonatkozó devizamentes, ideiglenes árumozgással járó ügylet esetén.

Fontos tudnivalók:

A tárgyalási engedélykérelem az erre rendszeresített ÁNYK nyomtatvány kitöltésével, elektronikus úton nyújtható be.

Az eljárás illetékmentes.

A jóváhagyott engedélyek átvétele személyesen a BFKH ügyfélszolgálatán (1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39. D. épület fsz. 11-12.) történik.

Az engedélyek átvételéhez a benyújtott kérelem kérelmezői példányának bemutatása, valamint az ügyintéző személyes azonosítása (személy igazolvány, illetve – ha nem az engedélykérelmen föltüntetett ügyintéző intézkedik – meghatalmazás bemutatása) szükséges.


Az utolsó módosítás dátuma: 2022-03-31