MKEH » Hírarchivum


29 30 31 32 33 34 35 36 37

2014. február 21.Haditechnika

Tisztelt Ügyfeleink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. február 20-án hozott Tanácsi Következtetéseiben (Council Conclusions on Ukraine, Brussels, 20 February 2014) az Európai Unió tagállamai megállapodtak, hogy felfüggesztik az Ukrajnába irányuló, belső elnyomásra alkalmazható eszközökre vonatkozó engedélyeket, valamint felülvizsgálják a 2008/944/KKBP Közös Álláspontban meghatározott haditechnikai eszközökre már korábban kiadott export engedélyeket.


Kérjük, hogy külkereskedelmi ügyleteik során szíveskedjenek figyelembe venni a fentieket!

Bővebb felvilágosítást a Hadiipari és Haditechnikai Külkereskedelmi Osztály munkatársától kaphatnak: 06-1-4585-574.

Bovebben


2014. február 20.Online pénztárgép - típusvizsgálat


Tájékoztatjuk az érintetteket,  hogy az  MKEH  Metrológiai Hatósága a 2014. február 20 –ai döntésében: 
 
 -   a SYNERGON RETAIL SYSTEMS KFT. (székhelye: 1108 Budapest, Kozma utca 2.) által típusvizsgálatra bemutatott SRS 4.0 Base NCR1 - AEE  típusú, számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A086 számon, 

 -  a MIKROSZERVÍZ INFORMATIKA KFT. (székhelye: 1144 Budapest, Gvadányi utca 87.)  által típusvizsgálatra bemutatott Mikropharma Patikai SW típusú, számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A089 számon engedélyezte.

További információ a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban a honlapunk  "Nyilvántartások"   részében olvasható  illetve közvetlenül letölthető az alábbi hivatkozásról:


Érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkezők jegyzékeMagyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. február 12.Piacfelügyelet - Hírlevél

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent az Ecopliant közös EU-s piacfelügyeleti ellenőrzési akció 2. számú hírlevele.
Bovebben


2014. február 11.KÖZLEMÉNY- Online pénztárgép

                                                            KÖZLEMÉNY

Az Alt Cash Kft. honlapján közzétett információkra reagálva – miszerint az NR-300-as, -240-es és -440-es modelleket újra benyújtják engedélyeztetésre és nagy esélyt látnak arra, hogy a készülékek rövid időn belül engedélyt kapjanak – az alábbi tájékoztatást adjuk:

Az NR-300, NR-240, NR-440  pénztárgépekre   vonatkozóan benyújtott újabb kérelmeket,  a kérelmekre és a típusokra, illetve a folyamatban   lévő fellebbezési eljárás közötti ellentmondások miatt elutasítottuk.

 

Jelezzük továbbá, hogy „gyorsított” engedélyezési eljárásra a vonatkozó jogszabályok nem adnak lehetőséget. Újonnan beadott pénztárgép forgalmazásának engedélyezésekor az eljárás a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendeletben előírt 15 napos típusvizsgálati határidővel folytatható le (ami ha indokolt, 15 nappal hosszabbítható).  Ugyanakkor a korábban feltárt problémák miatt, valamint annak megelőzésére, hogy esetlegesen ismét sor kerülhessen egy, már engedélyezett pénztárgép engedélyének visszavonására, a kérdéses pénztárgépek esetében indokolt akár ismételt szakértői kirendelés, új white box tesztelők közreműködésének előírása is, ami az engedélyezési eljárás időtartamát növeli.
 

 

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal

Bovebben


2014. február 10.Online pénztárgép - típusvizsgálat


Tájékoztatjuk az érintetteket,  hogy az  MKEH  Metrológiai Hatósága a 2014.február 10 –ei döntésében: 
 
 -   a MCDONALDS MAGYARORSZÁGI ÉTTEREMHÁLÓZAT KFT. (székhelye: 1097 Budapest, Albert Flórián út 3/b.) által típusvizsgálatra bemutatott NewPOS 3.5 McDonalds AEE típusú számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A088 számon engedélyezte.

További információ a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban a honlapunk  "Nyilvántartások"   részében olvasható  illetve közvetlenül letölthető az alábbi hivatkozásról:


Érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkezők jegyzéke


Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. február 10.Elektronikus ügyintézés


Tisztelt Ügyfeleink!
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. február 7-én változtak  a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal hatáskörébe tartozó kérelmek elektronikus úton történő benyújtásának lehetőségei. 

A változásokra való tekintettel frissítettük és figyelmükbe ajánljuk elektronikus ügyintézésre vonatkozó tájékoztatónkat.

Fentiekről az alábbi oldalon tájékozódhatnak bővebben: http://mkeh.gov.hu/ugyintezes/e-ugyintezes


Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. február 5.Haditechnika

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Haditechnikai Véleményező Munkacsoport 2014. február hónapban az alábbi időpontokban tartja üléseit

2014. február 17. és február 20.

A kérelmek benyújtásának határideje: 2014. február 11.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az üléseken kizárólag a fent említett határidőig benyújtott kérelmeket tárgyaljuk!

Bovebben


2014. február 3.Piacfelügyelet

Piacfelügyeleti Program
Tisztelt Ügyfeleink!
 
A 2014. évi Piacfelügyeleti Program közzétételre került a termékek forgalmazása tekintetében az akkreditálás és piacfelügyelet előírásainak megállapításáról és a 339/93/EGK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 765/2008/EK európai parlamenti és tanácsi  rendelet 18. cikk (5) bekezdésének, valamint a termékek piacfelügyeletéről szóló 2012. évi LXXXVIII. törvény 29. § (1) bekezdésének megfelelően.
Bovebben


2014. február 3.Piacfelügyelet

Piacfelügyeleti Hírlevél

Tisztelt Ügyfeleink!

Megjelent a Piacfelügyeleti Hírlevél 2014. évi 1. száma, mely piacfelügyeleti tevékenység során kiszabható közigazgatási bírsággal kapcsolatos tájékoztatást tartalmaz.
Bovebben


2014. január 30.Mezőgazdaság

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a BIZOTTSÁG 63/2014/EU Végrehajtási rendeletében (2014. január 24.) közzétette a 1273/2011/EU végrehajtási rendelettel  a 2014. januári  alidőszakra megnyitott  rizs vámkontingensekre benyújtott  engedélykérelmekre alkalmazandó elosztási együtthatókat, valamint a következő  alidőszakokban rendelkezésre álló mennyiségeket. Kiegészítő útmutató letölthető itt.
Bovebben


2014. január 29.Online pénztárgép - típusvizsgálat


Tájékoztatjuk az érintetteket,  hogy az  MKEH  Metrológiai Hatósága a 2014. január 29 –ei döntésében: 
 
 -   a LA PÉNZTÁRGÉP KFT. (székhelye: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 16.) által típusvizsgálatra bemutatott LAP PETROL PC-H  típusú, számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A087 számon engedélyezte.


További információ a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban a honlapunk  "Nyilvántartások"   részében olvasható  illetve közvetlenül letölthető az alábbi hivatkozásról:
 

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. január 29.KÖZLEMÉNY - Online pénztárgép


Közlemény
 
A Magyar Kereskedelmi  Engedélyezési Hivatal  feljelentést tett ismeretlen tettes ellen bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Irodánál.  
 

A Hivatal 2013. novemberében engedélyt adott ki a SAM4S NR-300 ONLINE és a S&E NR-300 ONLINE pénztárgépekre. December 12-én bejelentés érkezett a Hivatalhoz, hogy a gépeket olyan funkciókkal hirdetik a piacon, amelyekre nem volt engedély, tehát illegális funkcióknak minősülhetnek.
  

A hatósági ellenőrzési eljárás megindítását és a forgalmazók által őrzött etalon pénztárgépek lefoglalását követően a Hivatal igazságügyi informatikai szakértőt kért fel  a gépek vizsgálatára.   A szakértői vizsgálat  megállapította, hogy mindkét pénztárgép  adóelkerülésre ad lehetőséget, az adóügyi ellenőrző egység (AEE) funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt.  A Hivatal ezért  január 23-án  visszavonta a gépek  fogalmazási engedélyét.  Az illetéktelen beavatkozást az AEE szoftverében lévő biztonsági rés teszi lehetővé. 
 

A  programok megfelelőségéről és a rejtett funkciótól való mentességéről a jogszabály szerint a white box tesztelőknek kell  nyilatkozniuk. Ebben az esetben  a forgalmazók megbízásából eljáró white box tesztelők  a biztonsági rést nem észlelték, ezért  az MKEH az ügyben megtette a szükséges büntetőjogi lépéseket. 
 

A Nyomozó hatóság  hivatali visszaélés gyanúja miatt  ismeretlen tettes ellen eljárást indított. A Hivatal a nyomozóhatósági eljárásban maximálisan együttműködik  és támogatja a nyomozóhatóságok munkáját.

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. január 27.KÖZLEMÉNY- Online pénztárgép


KÖZLEMÉNY


Az Alt Cash Kft. Facebook oldalán a mai napon közzétett információkra reagálva – miszerint bizonyos hibák kijavítását követően lezárulhat a SAM4S 240-es és a SAM4S 440 modellek típusvizsgálata –az alábbi tájékoztatást tesszük közzé.
 

1. A SAM4S NR-240 ONLINE pénztárgépre vonatkozó forgalmazási engedély megadására irányuló kérelmet funkcionális és biztonsági hiányosságok miatt az MKEH Metrológiai Hatósága 2014. 01. 23-i döntésében elutasította.
 

2. A SAM4S NR-440 ONLINE pénztárgépre vonatkozó forgalmazási engedély megadására irányuló kérelmet funkcionális és biztonsági hiányosságok miatt az MKEH Metrológiai Hatósága 2014. 01. 23-i döntésében elutasította.

 
3. Tájékoztatjuk emellett az érintetteket, hogy bár a forgalmazó honlapján ez a típus is a megrendelhető pénztárgépek kínálatában szerepel, a SAM4S NR-270 ONLINE pénztárgép forgalmazásának megadására irányuló engedélyezési eljárás az MKEH-nál nincs folyamatban.
 

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. január 24.Online pénztárgép - típusvizsgálatTájékoztatjuk az érintetteket,  hogy az  MKEH  Metrológiai Hatósága a 2014. január 24 –ei döntésében: 
 
 -   a LA PÉNZTÁRGÉP KFT. (székhelye: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 16.) által típusvizsgálatra bemutatott CASHCUBE típusú pénztárgép forgalmazását A085 számon engedélyezte.

További információ a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban a honlapunk  "Nyilvántartások"   részében olvasható  illetve közvetlenül letölthető az alábbi hivatkozásról:


Érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkezők jegyzéke


Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. január 23.Online pénztárgép - típusvizsgálat


Tájékoztatjuk az érintetteket,  hogy a  Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal ( MKEH)  Metrológiai Hatósága 2014. január 23-i döntéseiben az alábbi pénztárgépek  forgalmazási engedélyét igazságügyi szakértő bevonásával lefolytatott vizsgálat alapján visszavonta:
 
·         az Alt Cash Kft. (1141 Budapest, Fogarasi út 195-197.)  A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 ONLINE 

·   a Japán Cash Company Kft (1089 Budapest, Orczy tér 4/C.)  A018 számon engedélyezett S&E NR-300 ONLINE 
 
A döntések a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. tv. (Ket.) 101 §. 5. bek. alapján fellebbezésre tekintet nélkül végrehajthatók. 
 
A döntéseket megalapozó vizsgálat kimutatta, hogy az érintett  pénztárgépek - a beépített AEE funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt - lehetőséget teremtenek  az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók. A Hatóság saját hatáskörében vizsgálja, hogy a három független tesztelő által kiállított  tanúsítványok miért nem tárták fel korábban a csalásra lehetőséget adó biztonsági hibát.
 
A felderített jogszabálysértő tényezők súlyosan veszélyeztethetik azoknak a céloknak  az elérését, amiért a Kormány az online pénztárgépes rendszer bevezetése mellett döntött. Bár ezekre a géptípusokra számos megrendelést adtak le, ténylegesen csak néhány tucat gépet hoztak forgalomba.
 
A Hivatal tájékozatja az érintetteket, hogy a SAM4S NR-300 ONLINE és az S&E NR-300 ONLINE típusú pénztárgépekkel nem lehet eleget tenni az online pénztárgépcserére vonatkozó jogszabályi kötelezettségnek, ezért mindazoknak, akik ilyen pénztárgépeket üzemeltetnek vagy ilyen gépekre szóló megrendeléssel rendelkeznek, gondoskodniuk kell egy másik, engedéllyel rendelkező pénztárgép megvásárlásáról.

Engedéllyel rendelkező pénztárgépeket a NAV által üzemeltetett honlapon keresztül lehet megrendelni.
A Hatóság 2014. I. 23-áig 81 pénztárgéptípust engedélyezett már, így megítélése szerint kellő választék áll az érintettek rendelkezésére.

További információ a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban a honlapunk  "Nyilvántartások"   részében olvasható  illetve közvetlenül letölthető az alábbi hivatkozásról:


Érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkezők jegyzéke


Magyar Kerekedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. január 23.Online pénztárgép - típusvizsgálat


Tájékoztatjuk az érintetteket,  hogy az  MKEH  Metrológiai Hatósága a 2014. január 23 –ai döntésében: 

 -   a SEAWING FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. (székhelye: 8000 Székesfehérvár, Palánkai u. 5.) által típusvizsgálatra bemutatott SALESLINE ONLINE típusú, számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A084 számon engedélyezte.

 

További információ a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban a honlapunk  "Nyilvántartások"   részében olvasható  illetve közvetlenül letölthető az alábbi hivatkozásról:


Érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkezők jegyzéke


Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. január 23.Exportellenőrzés

Tisztelt Ügyfeleink!
Figyelemmel Irán tárgyalási és megegyezési készségére, az Európai Unió Tanácsa legutóbb 2014. január 20-án a 2014/42/EU rendeletében módosította az Iránnal szembeni korlátozó intézkedésekről szóló (korábban már többször módosított) 267/2012/EU tanácsi rendelet egyes előírásait. (A jelen módosítást megelőzően 2013. évben a Tanács 522/2013/EU végrehajtási rendelete, a Tanács 971/2013/EU rendelete, illetve a Tanács 1154/2013/EU végrehajtási rendelete módosította a 267/2012/EU tanácsi rendeletet.)
Úgyszintén 2014. január 20-án a 2014/21/KKBP határozattal módosításra került az Iránnal szembeni korlátozó intézkedésekről szóló (többször módosított) 2010/413/KKBP tanácsi határozat, amit 2013. évben a 2013/270/KKBP, a 2013/497/KKBP, a 2013/661/KKBP és a 2013/685/KKBP tanácsi határozatok módosítottak.

Bovebben


2014. január 20.Kijelölés

Tájékoztató a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által − a TÜV Rheinland KTI Kft. névváltozás bejelentése miatt − kiadott megfelelőségértékelési tevékenység folytatására vonatkozó engedélyekről. 
Bovebben


2014. január 20.Online pénztárgép - típusvizsgálat


Tájékoztatjuk az érintetteket,  hogy az  MKEH  Metrológiai Hatósága a 2014. január 20 –ai döntésében: 
 
 -   a POLIP 92 BT. (székhelye:1222 Budapest, Árpád utca 70.) által típusvizsgálatra bemutatott EPOS 2014 - NCR AEE típusú, számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A083 számon engedélyezte.

További információ a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban a honlapunk  "Nyilvántartások"   részében olvasható  illetve közvetlenül letölthető az alábbi hivatkozásról:
 
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben


2014. január 17.Online pénztárgép - típusvizsgálat


Tájékoztatjuk az érintetteket,  hogy az  MKEH  Metrológiai Hatósága a 2014. január 17 –ei döntésében:
 
 - a LEICHTER IRODATECHNIKA KFT. (székhelye: 2200 Monor, Virág utca 39.) által típusvizsgálatra bemutatott M-POS ON-LINE típusú, számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A069 számon engedélyezte.
 
További információ a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban a honlapunk  "Nyilvántartások"   részében olvasható  illetve közvetlenül letölthető az alábbi hivatkozásról:
 
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Bovebben