MKEH » Közlemény - egyes Myanmarból és Kambodzsából származó RIZS termékekre bevezetett piacvédelmi intézkedésekről

Közlemény - egyes Myanmarból és Kambodzsából származó RIZS termékekre bevezetett piacvédelmi intézkedésekről

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A rizs behozatal -  AGRIM engedélyezés útján megvalósított- előzetes megfigyelési rendszere (monitoring) alá tartozó, Kambodzsából és Mianmarból származó, a 1006 30 27, 1006 30 48, 1006 30 67 és a 1006 30 98 KN-kód alá tartozó indica rizs behozatalára a Bizottság (EU) 2019/67 (2019. január 16.) végrehajtási rendelete, 2019. január 17-i hatálybalépéssel, piacvédelmi intézkedés keretében, három éves időszakra, ideiglenesen visszaállította a harmadik ország vámtételeit (megszüntette az eddig alkalmazott preferenciális vámkedvezményt).

Amennyiben a rendelet hatálybalépésének napján az említett két országból származó, fent felsorolt vámtarifaszámú, termékek már az Unió felé tartanak – és a termékek rendeltetési helye nem módosítható – úgy azok még a kedvezményes vámtételen vámkezeltethetőek a közösségi szabad forgalomba hozatalakor.

Ennek tényét az importőröknek a tagországi vámhatóságoknál kell igazolniuk az általuk megkövetelt módon.

A fenti intézkedések a vonatkozó termékek AGRIM monitoring kérelmezésének általános feltételeit, és az engedélyezés, és engedély elszámolás általános menetét nem befolyásolják.

2019. január 17.
Vissza