Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság
Hasznos információk
PDF verzió
Nyomtatóbarát verzió
MKEH » Nemesfémvizsgálat » Fémjelzési előjegyzés

Fémjelzési előjegyzés

 

ELŐJEGYZÉS FÉMJELZÉSRE

A gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében lehetőséget biztosítunk ügyfeleink számára, hogy a fémjeleztetni kívánt nemesfém tárgyaikat előjegyeztessék.

 Az előjegyzés menete a következő:

  1. Az ügyfél a +36 (1) 458-5671 telefonszámon ügyfélfogadási időben (H-CS: 8-12h, 13-15h, P: 8-12h) értesíti a hatóságot a fémjeleztetni / névjeleztetni kívánt nemesfém tárgyak darabszámáról.
  1. Kérjük, külön jelezzék amennyiben a tárgyakat névjelezni is szükséges.
  1. Az értesítés alapján a hatóság tájékoztatja az ügyfelet a nemesfém tárgyak beadásának és az elkészülés határnapjáról, valamint az ügyfél a bejelentésről kap egy előjegyzési számot.
  1. Az ügyfél a hatóság által megadott napon beszállítja a nemesfém tárgyakat vizsgálatra és fémjelzésre és a fémjelzési megrendelőlapra többek között felvezeti a telefonon kapott előjegyzési számot is. Fontos, hogy az átvétel és a kiadás napját is a hatóság határozza meg, mert csak így tudjuk biztosítani a gyorsabb eljárási határidőt.
  1. A nemesfém tárgyakat fémjelzési megrendelőlappal együtt, a Vállalási Feltételekben foglaltak szerint lehet bemutatni vizsgálatra és fémjelzésre.
  1. Előjegyzést csak a sürgős tételekre lehet kérni, minden egyéb esetben a fémjelzési eljárások határideje a http://mkeh.gov.hu/nemesfemvizsgalat/femjelzesi_osztaly/_femjelzes_tev#top oldalon található meg.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben a fémjelzésre beadott nemesfém tárgyak darabszáma meghaladja az előjegyzés során rögzített darabszámot, úgy az előjegyzés során megadott rövidebb határidőt nem tudjuk biztosítani. Ugyanez a helyzet, amennyiben csak az átvétel során derül ki, hogy a tárgyakat névjelezni is szükséges, vagy ha a tárgyakat nem a megadott napon szállítják be fémjelzésre.

 


Az utolsó módosítás dátuma: 2018-04-19