Kereskedelmi Hatóság
Hasznos információk
PDF verzió
Nyomtatóbarát verzió


 Vállalkozási import

 

Az áruk, szolgáltatások és anyagi értéket képviselő jogok országhatárt, illetve vámhatárt átlépő kereskedelméről szóló 110/2004.(IV.28.) Korm. rendeletet és a végrehajtására kiadott 67/2004.(IV.28.) GKM rendeletet 2012. április 5-ével hatályon kívül helyezte az egyes áruk, szolgáltatások és anyagi értéket képviselő jogok vámhatárt vagy országhatárt átlépő kereskedelméről szóló 52/2012.(III.28.) Korm.rendelet (a továbbiakban: R.)

 

A R. 3. §-ának (3) bekezdése értelmében, ha a Magyarországon bejegyzett vállalkozás és valamely, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államon, az Európai Unión és Svájcon kívüli országban székhellyel rendelkező cég között létrejött szerződés külföldi munkavállaló magyarországi munkavégzésével (elnevezése: vállalkozási import) történik, annak teljesítését a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) engedélyezi.

 

A R. 1. § 12. pontjában meghatározott vállalkozási import engedélyezésének rendjét a R. 5.-7. §-aiban foglalt Általános szabályok figyelembevételével, a 12-13. §-ok előírásai, továbbá a R. 8. mellékletében foglaltak határozzák meg.

A vállalkozási import kérelem esetén az ügyintézési határidő 15 nap.

A Hivatal a vállalkozási importra vonatkozó engedélykérelmek kitöltéséről és beadásának rendjéről az alábbiakban ad tájékoztatást.

 

Tájékoztatók

Tájékoztató a nem EGT-országok viszonylatában kötött vállalkozási import szerződések teljesítésére vonatkozó engedélykérelmek kitöltésének és benyújtásának szabályairól. 

 

Letölthető nyomtatvány

Vállalkozási import engedély kérelem

Útmutató a vállalkozási import engedélykérelem kitöltéséhez

 

 

Ügyintéző - az 52/2012.(III.28.) Korm.rendelet 1. § 12. pontja szerinti a 3. § (3) bekezdésében előírt vállalkozási import engedély iránti kérelmek esetében:

Hohl Gyöngyi
vezető főtanácsos

Telefon:     (1) 4585-518
Fax:           (1) 4585-828

E-mail: keo--.at.--mkeh.gov.hu


Az utolsó módosítás dátuma: 2016-03-31
    Pénztárgép tájékoztató
  
 
  
 
  Felvonók üzemeltetése és ellenőrzése


  Utazási irodák nyári ellenőrzése

  Gázpalack egyszerű jogosultságszerzés
 MKEH-EFER
 
 

 

Kormányhivatalok

Kormányablak

Új Széchényi terv

Ügyfélkapu
Magyarország.hu
Termékinformációs pont
EUR-Lex

IMI
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
EU Vonal
TARIC
Közadatkereső
   CE
 
Ecopliant
 
NAV