Műszaki Felügyeleti Hatóság
Hasznos információk
PDF verzió
Nyomtatóbarát verzió
MKEH » Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság » felvono--es-mozgolepcso-ellenorok

Felvonó- és mozgólépcső-ellenőrök

A felvonó- és mozgólépcső ellenőrök közhiteles jegyzéke a „Nyilvántartások” oldalunkon érhető el.

A nyilvántartásban szereplő adatokban történt változást és a tevékenység megszüntetését az ellenőr haladéktalanul köteles bejelenteni a Kormányhivatal Műszaki Felügyeleti Osztályának.

Aki ellenőri tevékenységet kíván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a Kormányhivatal részére a Szolgtv. szerint bejelenteni. Ellenőri tevékenységet az folytathat, aki büntetlen előéletű, felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, legalább három év szakmai (felvonó- vagy mozgólépcső-tervezési, vagy -szerelési, vagy -karbantartási) gyakorlattal rendelkezik, továbbá a külön jogszabályban meghatározott tanfolyami és vizsgakötelezettségének eleget tett.

A nyilvántartott szervezetek ellenőre végzi a következő, nem rendszeres kötelező műszaki biztonságtechnikai felülvizsgálatokat:

- a felvonón, illetve a mozgólépcsőn végzett, a 29. §-ban foglaltak figyelembevételével a vonatkozó szabványok alapján lényegesnek minősülő beavatkozások, átalakítások, alkatrészcserék után végzendő lényeges átalakítások utáni vizsgálatot,
- az engedélyhez kötött átalakítások és a felújítások után, valamint a használatbavételi engedély feltételeként, azt megelőzően üzembe helyezés előtti vizsgálatot,
- a balesetek után vizsgálatot,
- a berendezés veszélytelenítése után a veszélytelenítést ellenőrző vizsgálatot.

További információ kérhető: Posch Csaba kormányhivatali főtanácsos.

Tel.: (1) 458 5929


Az utolsó módosítás dátuma: 2020-06-26