MKEH »

Metrológia

 

Metrológiai Világnap 2016

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Metrológiai Hatósága az idei metrológiai világnap alkalmából a Magyar Mérésügyi Egyesület 1874 közreműködésével szimpóziumot szervez a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénztártermében (1051 Budapest, József nádor tér 2-4.) 2016. május 20-án 13:30 órától 16:30 óráig.

A mérésügy közössége minden évben a Metrológiai Világnap keretében emlékezik meg arról, hogy 1875. május 20-án Párizsban 17 ország – köztük az Osztrák-Magyar Monarchia – képviselői aláírták a Méteregyezményt. A 2016. évi Metrológiai Világnap témája „Mérések a dinamikus világban”, arra való tekintettel, hogy a metrológia és a körülöttünk lévő világ is dinamikusan változik. A metrológia, a pontos mérés központi szereppel bír a kutatás-fejlesztés, az ipari fejlődés, az innováció, a gyártás, a nemzetközi kereskedelem, a környezetvédelemben tekintetében. A Méteregyezmény keretei alapozzák meg a globális együttműködést a tudományos és törvényes mérésekben, csakúgy mint az ipari, kereskedelmi és társadalmi alkalmazásokban. Az egyezmény eredeti célja – a mérések világméretű egységesítése – napjainkban is ugyanolyan fontos, mint volt 1875-ben.

A 2016. évi rendezvényre minden kedves érdeklődőt ezúton is meghívunk. Kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb 2016. május 17-ig jelezzék Szanyiné Niklai Katalin munkatársunknak a szanyinenk@mkeh.hu címen.

A programfüzet itt elérhető

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal

2016. április 29.
Vissza