Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság
Hasznos információk
PDF verzió
Nyomtatóbarát verzió
MKEH » Nemesfémvizsgálat » Fémjelzési előjegyzés

Fémjelzési előjegyzés

 

ELŐJEGYZÉS FÉMJELZÉSRE

A gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében lehetőséget biztosítunk ügyfeleink számára, hogy a fémjeleztetni kívánt nemesfém tárgyaikat előjegyeztessék.

 Az előjegyzés menete a következő:

  1. Az ügyfél a +36 (1) 458-5671 telefonszámon ügyfélfogadási időben (H-CS: 8-12h, 13-15h, P: 8-12h) értesíti a hatóságot a fémjeleztetni / névjeleztetni kívánt nemesfém tárgyak darabszámáról.
  1. Kérjük, külön jelezzék amennyiben a tárgyakat névjelezni is szükséges.
  1. Az értesítés alapján a hatóság tájékoztatja az ügyfelet a nemesfém tárgyak beadásának és az elkészülés határnapjáról, valamint az ügyfél a bejelentésről kap egy előjegyzési számot.
  1. Az ügyfél a hatóság által megadott napon beszállítja a nemesfém tárgyakat vizsgálatra és fémjelzésre és a fémjelzési megrendelőlapra többek között felvezeti a telefonon kapott előjegyzési számot is. Fontos, hogy az átvétel és a kiadás napját is a hatóság határozza meg, mert csak így tudjuk biztosítani a gyorsabb eljárási határidőt.
  1. A nemesfém tárgyakat fémjelzési megrendelőlappal együtt, a Vállalási Feltételekben foglaltak szerint lehet bemutatni vizsgálatra és fémjelzésre.
  1. Előjegyzést csak a sürgős tételekre lehet kérni, minden egyéb esetben a fémjelzési eljárások határideje a http://mkeh.gov.hu/nemesfemvizsgalat/femjelzesi_osztaly/_femjelzes_tev#top oldalon található meg.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben a fémjelzésre beadott nemesfém tárgyak darabszáma meghaladja az előjegyzés során rögzített darabszámot, úgy az előjegyzés során megadott rövidebb határidőt nem tudjuk biztosítani. Ugyanez a helyzet, amennyiben csak az átvétel során derül ki, hogy a tárgyakat névjelezni is szükséges, vagy ha a tárgyakat nem a megadott napon szállítják be fémjelzésre.

 


 

Tájékoztató fémjelzési vállalási határidőkről

 Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket arról, hogy az igazolt alapanyagból készült fémjeleztetni kívánt nemesfémtárgyak sürgősséggel kezelt vállalási határideje a következőképpen módosul a Budapesten és Pest megyén kívülről érkező Ügyfeleink részére: 

Nemesfémtárgyak beadása  ügyfélfogadási időben darabszám vállalási határidő darabszám vállalási határidő
Hétfőtől - Csütörtökig 7:30 – 10:00 20 db-ig a beadás napja délelőtt 20 db fölött  kapacitás függvényében a beadás napja
10:00 – 12:00 30 db-ig a beadás napja délután 30 db fölött kapacitás függvényében a beadás napja
12:30 – 14:00 200 db-ig a következő munkanap ügyfélfogadási időben 200 db fölött kapacitás függvényében

A Budapestről és Pest megyéből érkező Ügyfeleink részére az igazolt alapanyagból készült fémjeleztetni kívánt nemesfémtárgyak sürgősséggel kezelt vállalási határideje nem módosul.

Budapest, 2020. július 15.

BFKH Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály, Nemesfémhitelesítési és Pénzmosás Felügyeleti Osztály

 

Rovatszerkesztő:

Varga István
                                                            

Telefon:  +36 1 4585-691 
Fax:        +36 1 210-2171

E-mail: varga.istvan[kukac]bfkh.gov.hu


Az utolsó módosítás dátuma: 2022-01-18