Műszaki Felügyeleti Hatóság
Hasznos információk
PDF verzió
Nyomtatóbarát verzió

Gázszerelői igazolványok


A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalról és a területi mérésügyi és műszaki biztonsági hatóságokról szóló 320/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 12. § (1) bekezdése értelmében első fokon a mérésügyi és műszaki biztonsági feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal,  másodfokon az MKEH központi szerve jár el a gázcsatlakozó-vezeték és felhasználói berendezés létesítéséhez, biztonsági előírást érintő felszereléséhez, valamint az időszaki ellenőrzéséhez szükséges engedély kiadására irányuló eljárásban.
A gázszerelők közhitelű nyilvántartásba történő felvétele, az igazolvány meghosszabbításának díja: a 20/2010. (XII. 31.) NGM rendelet melléklete 10.4. pontja alapján 7.500,- Ft. A befizetés azonosíthatósága és a kérelemhez történő hozzárendelés megkönnyítése érdekében kérjük, hogy az eljárás díjának befizetésekor a készpénzátutalási megbízás (sárga csekk) közlemény rovatában tüntessék fel a gázszerelői igazolványt illetve annak meghosszabbítását kérelmező azon személy(ek) nevét/neveit, aki(k) nevében a befizetés megtörtént.

Gázszerelői igazolványok kiadása és azok megújítása.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gázszerelők engedélyezéséről és nyilvántartásáról szóló 30/2009. (XI. 26.) NFGM rendelet értelmében az engedély meghosszabbításához szükséges továbbképzés teljesítéséhez a felnőttképzést folytató, gázszerelő továbbképzést végző intézményeket az iparügyekért felelős miniszter az általa vezetett minisztérium honlapján tájékoztatásul közzéteszi.

A 30/2009. (XI. 26.) NFGM rendelet 6. § (2) bekezdése szerint a gázszerelő továbbképzés minimum időtartama 20 óra, melynek teljesülését a Hatóság a továbbképzésről szóló igazoláson ellenőrzi a gázszerelői igazolvány meghosszabbítására indult hatósági eljárásban.


Az utolsó módosítás dátuma: 2015-04-03