Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság
Hasznos információk
PDF verzió
Nyomtatóbarát verzió
MKEH » Nemesfémvizsgálat » Hasznos információk » Befektetésiarany-vásárlás

Befektetési arany vásárlás

 

 

Tisztelt Ügyfeleink, Tisztelt Vásárlók!
 
 
Az utóbbi időben több bejelentés érkezett Hatóságunkhoz, miszerint egyes kereskedőknél az előre kifizetett befektetési aranytömböket csak igen nagy késéssel vagy egyáltalán nem kapják meg a vásárlók.

Ezúton is felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ilyen nagy értékű vásárlás során fokozott figyelemmel járjanak el, valamint vásárlás előtt győződjenek meg, hogy a kereskedő cég rendelkezik-e az értékesítésre kínált termékkel, illetve a tevékenységét érintő megfelelő referenciával.

A fogyasztók az ügyleti szerződések szolgáltatók általi megsértéséből adódó esetleges kárigényüket a polgári jog keretein belül tudják érvényesíteni. A vállalkozásokat, így a felszámolás, vagy csődeljárás alatt állókat sem áll módunkban mindaddig a szerződéseik nem megfelelő teljesítése miatt a működéstől eltiltani, amíg jogerősen nem kerül megállapításra valamely bűncselekmény elkövetése tevékenységük kapcsán.

A Hatóság a szolgáltatók tekintetében csak a nemesfémekkel kapcsolatos jogszabályok megtartását vizsgálhatja és szankcionálási joga is csak ebben a körben van. Önmagában az a tény, hogy egy vállalkozás rendelkezik a Hatóság által kiadott, a nemesfém kereskedelemre vonatkozó tevékenységi engedéllyel, nem jelenti azt, hogy működése minden szempontból korrekt és jogszerű.
 

Magyar Kereskedelmei Engedélyezési Hivatal
Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság
 


Rovatszerkesztő:
Csík István                                                            

Telefon:  +36 1 4585-669 
Fax:        +36 1 210-2171
E-mail: nnyevo--.at.--bfkh.gov.hu

 

Az utolsó módosítás dátuma: 2018-06-14